Sorin Grindeanu, despre achiziția de ambulanțe: Licitația va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului

6 iunie 2017, 10:42

Premierul Sorin Grindeanu a declarat la finalul discuțiilor că a găsit o soluție benefică pentru toată lumea, astfel încât timpul alocat pentru aceste licitații să fie cel mai scurt. Licitația va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului (SGG). Premierul a precizat că prima sarcină a echipei este organizarea licitației pentru achiziția de ambulanțe.

Cu acest lucru toată lumea este de acord. Avem un parc învechit, un parc care trebuie schimbat (…) Am găsit la colegii mei deschidere pentru a rezolva aceste lucruri și este important. Cei trei au fost de acord ca toată lumea să lucreze împreună pentru deblocarea situației. Noi spunem că am găsit soluția, iar soluția este una benefică pentru toată lumea, astfel încât timpul alocat pentru aceste licitații să fie cel mai scurt, comparabil cu timpul care ar fi fost dacă s-ar fi ținut licitațiile în altă parte. Am avut alături de noi și pe directorul ANAF, care ne-a prezentat aceste termene. Concluzia este următoarea: toată lumea lucrează într-o echipă care are ca primă sarcină organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe (…)

Se face o singură licitație, coordonată de Secretariatul General al Guvernului unde vor fi reprezentanți de la IGSU, Ministerul Sănătății, DSU și de la SGG. Astăzi se va lucra la acest protocol comun între SGG, IGSU, Ministerul Sănătății, astfel încât, într-un timp relativ scurt, să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și, într-un final, să ajungem să achiziționăm ambulanțele. (…) Pe mine mă interesează să găsim și sursele de finanțare (…) Unul dintre punctele pentru care merg la MFP este să găsim finanțare pentru achiziția ambulanțelor. Odată cu rectificarea bugetară se vor găsi sursele de finanțare. Pentru noi este important ca acest acord cadru și licitația să fie făcută până atunci.

Secretarul de Stat Raed Arafat a susţinut, săptămâna trecută, că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, îl duce cu vorba şi sabotează dotarea cu noi autospeciale.

IGSU s-a ocupat de caietul de sarcini pentru achiziția mai multor ambulanțe, peste 2000, spunea Florian Bodog. Dintre acestea aproximativ 500 de ambulanțe ar trebui să meargă la SMURD, însă procedura de achiziție a fost întreruptă pentru că expirase protocolul dintre Ministerul Sănătății și IGSU. În momentul acela, procedura a fost anulată pentru că nu îndeplinea condițiile legii. De aici a început scandalul.

Raed Arafat își dorește ca în continuare IGSU să se ocupe de achiziția tuturor ambulanțelor, pentru toată țara. însă ministrul Sănătății susține că nu este legal, și că în cazul în care IGSU se va ocupa de aceste achiziții, ar putea ca ăntreaga procedură să fie contestată și să se întindă pe o perioadă foarte lungă.

Între timp, spunea ministrul Sănătății, ministerul pe care îl conduce se va ocupa în continuare de caietul de sarcini, iar miercuri, când va veni și Raed Arafat, după întâlnirea de Guvern, să se stabilească în ce direcție va merge această achiziție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă