Sorin Grindeanu: A venit timpul ca, pe lângă biserică, primărie, școală și locul de socializare, să existe și un bancomat în fiecare sat

22 mai 2017, 10:33

„A venit timpul ca, pe lângă biserică, primărie, școală și locul de socializare, să existe și măcar un bancomat în fiecare sat sau comună” – a spus premierul Sorin Grindeanu reprezentanților băncilor, în deschiderea Forumului Pieței Financiare.

Puteți urmări declarațiile premierului în secțiunea VIDEO.

Declarații Sorin Grindeanu:

– La întâlnirea de acum o lună am discutat și despre educația finaicar bancară a populației. Acesta este un domeniu în care trebuie să facem mai mult, să fim pregătiți pentru toate provocările. Școala trebuie să ridice nivelul de alfabetizare a românilor, dar aici intervine și rolul d-voastră.

A venit timpul ca, pe lângă biserică, primărie, școală și locul de socializare să existe și măcar un bancomat în fiecare sat sau comună. Nu vă cer să faceți pionierat sau voluntariat, să vă gândiți la potențialul uriaș al zonei rurale, care adună jumătate din populația Românei. Dacă urmărim evoluția celor mai dezvoltate țări, ne dăm seama că și țara noastră se îndreaptă spre această direcție.

– Numai în această lună au fost 2 atacuri cibernetice de amploare, cu șocuri asupra întregii lumi. Cunsoc bine interesul comunității bancare pentru o mai bună valorificarea potențialului. E nevoie să folosim cele mai bune soluții în beneficiul societății. Vă asigur de toată deschiderea noastră.

Consider oportună propunerea ARB de constituire a unui grup de lucru interministerial din care să facă parte și reprezentanții comunității bancare și care să pregătească temeinic acest proces. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate, mai ales că România traversază o bună perioadă economică.

-aștept cu interes concluziile evenimentului și vă asigur de sprijinul Guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite