Sorin Cîmpeanu: Valoarea burselor sociale este de 200 de lei | Sumele alocate pentru transport se vor dubla. Proiectul de ordonanță ajunge pe agenda Guvernului săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, miercuri, în ședința de Guvern că bursele sociale sunt diferite de ajutorul pentru transport. Cîmpeanu a spus că bursele sociale vor fi aprobate astăzi în ședința de guvern, urmând ca săptămâna viitoare să fie aprobate și sumele pentru decontarea transportului.

14 Septembrie 2022, 11:38 (actualizat 14 Septembrie 2022, 15:05) Știrile TVR |

Ministrul Educației a spus că bursele sociale se vor acorda copiilor din familii cu venituri reduse, celor cu probleme cronice, celor cu dizabilități și orfanilor, iar sumele acordate vor fi de 200 de lei pe lună.

În privința decontării transportului, ministrul a spus că este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanță care va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare. Sumele acordate vor ajunge până la 300 de lei, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Diferența dintre burse sociale și asigurarea transportului. De burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat absolut toți elevii aflați în dificultate socio-economică - de proveniența din familii cu venituri reduse - la care se adaugă toți copiii care au probleme cronice, copiii cu dizabilități, orfanii de unul sau ambii părinți. Toate aceste categorii de elevi vor primi și primesc, avem HG astăzi, burse sociale de 200 de lei. În anul 2020 a fost 100 de lei, înainte de anul 2020 a fost de doar câţiva lei. Peste aceste burse, avem asigurarea transportului de la domiciliu la școală, este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanță de urgență despre care am discutat și sunt convins că va putea să fie să intre pe agenda guvernului săptămâna viitoare, prin care decontarea transportului se face dublu decât în condițiile de până acum. Este vorba, în primul rând, de o sumă forfetară pentru toți acei elevi care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. O sumă forfetară care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei. Sunt aceste alocaţii forfetare pentru ca peste 100.000 de elevi să poată ajunge la şcoală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește și Ministrul Educației anunță creșterea burselor acordate elevilor care obțin premii la olimpiade. Pentru premiul I la Olimpiada națională suma crește de la 22 la 600 de lei

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI