Sorin Cîmpeanu: Ne dorim întoarcerea la normalitate. Nu încurajez o alegere de continuare în online fără motive justificate. Elevii vor primi măști

Profesorii și toţi angajaţii din învățământ au primit răspunsurile la toate întrebările legate de vaccinarea antiCOVID. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a organizat o discuție online în care specialiștii din sănătate le-au explicat cadrelor didactice importanţa vaccinării. Ministrul Educaţiei a anunţat că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 19.000 s-au imunizat deja.

29 Ianuarie 2021, 13:45 (actualizat 29 Ianuarie 2021, 15:56) Știrile TVR |
Declaratii ale ministrului Educatiei dupa webinar
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Valeriu Gheorghiță:  Prin vaccinarea împotriva COVID reducem mortalitatea

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că: prin vaccinarea împotriva COVID prevenim îmbolnăvirea prin infecția cu SARS COV 2, reducem mortalitatea, cred ca este cel mai important obiectiv al nostru. Prin vaccinare limitam răspândirea virusului și atunci când se atinge acel prag de imunizare colectivă de 70% reducem nivelul pandemic actual la cazuri de maxim focare sau cazuri izolate, degrevarea sanitar, economic, relansarea activităților sociale și revenirea la normalitate.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Normalitatea înseamnă prezența fizică. Nu încurajez comoditatea, o alegere de continuare în online fără motive justificate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la rândul său că se dorește întoarcerea la normalitate. Normalitatea înseamnă prezența fizică. Toate abaterile de la normalitate certificate medical vor trebui să poată continue online, fie că sunt profesori sau elevi. Nu încurajez și nu încurajăm comoditatea, o alegere de continuare în online fără motive justificate. Este nevoie de prezență fizică în școli pentru a putea recupera ceea ce s-a pierdut și s-a pierdut mult prin predare online, a spus ministrul.

 

Sorin Cîmpeanu: Elevii care merg la şcoală vor primi măşti de protecţie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

"Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia", a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie. Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

Școlile sunt pregătite dacă asta va fi decizia.

112.685 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au programat pentru vaccinare anti-COVID

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 19.000 s-au imunizat deja.

"În rândul celor nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ deţine detaşat prima poziţie din perspectivă numerică. Datele extrase din platforma gestionată de STS ne arată că sunt 112.685 de persoane din sistemul de educaţie programate. Nu numai că au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare. Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate. Lor li se adaugă alte câteva mii de cadre medicale care, în această platformă, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind în acelaşi timp şi cadre didactice mai ales în învăţământul superior medical", a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI