Sorin Cîmpeanu: La apariția unui caz confirmat într-o clasă, se suspendă prezența fizică în acea clasă. Dacă într-o școală apare un număr de infectări egal cu jumătate sau mai mult din numărul de clase, școala trece în online

1 octombrie 2021, 15:09

Fiecare școală va decide în urma anchetei epidemiologice și in funcție de numărul de cazuri înregistrate la nivelul unității.

Dacă într-o școală vom avea 40 de clase și vor fi 20 de cazuri, școala se va închide. Dacă sunt 10 clase și avem cinci cazuri, școala se va închide.

Dacă într-o clasă vom avea un singur caz de COVID, clasa va trece în online și se va face o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili contacții direcți ai acelui copil și, în funcție de rezultatul anchetei epidemiologice, se va lua decizia trecerii în online și a altor clase.

Ministrul Educației a subliniat importanța măsurilor sanitare în școli și a spus că vor fi făcute controale. De asemenea, a vorbit despre importanța vaccinării.

Regula de bază este cât se poate de clară: la apariția unui caz confirmat într-o clasă, într-o grupă, se suspendă prezența fizică în acea clasă. Acesta este regula de bază care se va aplica peste tot. DSP, în urma anchetei epidemiologice, este obligată să stabilească acei contacți direcți. Dacă sunt găsiți contacți direcți ai cazului confirmat și la nivelul altor clase vecine, cu care a interacționat acel elev, se va suspenda activitatea cu prezență fizică și în acele clase. De exemplu, dacă într-o școală va apărea un număr de cazul egal cu jumătate sau mai mult  din numărul de clase din acea școală se ia decizia de suspendare automat a cursurilor cu prezență fizică, fără să mai fie nevoie de o anchetă epidemiologică, a explicat ministru Educației, Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește testarea elevilor, în aceste zile vor fi autorizate testele salivare ce vor fi folosite de către Agenția Medicamentului. Ministerul Sănătății, deja a trimis această solicitare. Aceste teste ar putea fi făcute copiilor de două ori pe săptămână, chiar și acasă, pentru că nu va mai fi nevoie de acel acord scris al părinților pentru ca copiii să fie testați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite