Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Roland Garros după un meci de trei seturi cu italianca Martina Trevisan

2 iunie 2021, 15:27

Sorana a câștigat meciul în două ore și 37 de minute. Primul set a fost unul echilibrat,  dar Sorana a câștgat ultimul ghem contra serviciului și și-a adjudecat prima manșă.

În actul secund,  sportiva noastră a reușit să câștige un singur ghem pe serviciu, astfel că Trevisan s-a desprins la 2-5 și a câştigat  cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Sportiva din Italia a început mai bine setul trei, când a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Cîrstea a revenit şi a egalat (3-3).  Românca a făcut un break la 4-4, apoi  a servit pentru meci. A salvat două mingi de break, apoi a ratat două mingi de meci, însă a fructificat-o pe a treia și a încheiat setul și meciul cu 6-4.

În acest meci, Sorana Cîrstea a reușit 3 aşi şi a comis o dublă greşeală, chiar la a doua minge de meci, în timp ce Trevisan a avut nu mai puţin de 10 duble greşeli.

Sportivele au avut procentaje scăzute la ambele servicii, au fructificat acelaşi număr de mingi de break (7/13). Cîrstea a avut mai multe mingi direct câştigătoare (29-26), dar şi mai multe erori neforţate (46-28).

Sorana  şi-a asigurat un cec de 113.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În turul al treilea, o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, care a dispus de elveţianca Belinda Bencic, a zecea favorită, cu  6-2, 6-2.

Singurul meci dintre Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina (24 ani, 37 WTA) s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

Sorana Cîrstea este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Roland Garros, după Ana Bogdan, care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite