Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului WTA de la Tashkent (Uzbekistan), unde o va întâlni pe belgianca Alison van Uytvanck

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea
27 septembrie 2019, 15:26

Cîrstea a început excelent partida cu Zavatska şi a câştigat setul întâi cu puncte făcute din primul serviciu, ceea ce a debusolat-o pe adversară. Cu un procentaj de 71% la retur, Sorana a spulberat-o în primul act pe Katarina cu 6 la 0, izbutind o astfel de evoluţie pentru a treia oară în 2019, după cele cu alte două românce, Laura Paar la Nurnberg şi Irina Bara la Istanbul.

Chiar dacă ucrainianca de pe locul 142 WTA a izbutit să-i întrerupă seria de 9 ghemuri luate la rând și a irosit ocazia egalării de la 0-3, Sorana și-a recâștigat de două ori consecutiv „serviciul pierdut” şi s-a impus cu 6 la 3 ca să joace prima ei finală după cea pierdută cu Serena Williams în 2013 la Toronto.
Ajunsă în a patra finală din carieră și o a doua disputată la Tashkent, după ce acum 11 ani cucerea în Uzbekistan singurul ei titlu WTA, Cîrstea face un salt de 21 de poziții până pe locul 75 în clasamentul mondial.

Sorana o va întâlni în finală pe belgianca Alison van Uytvanck, după ce a treia favorită a dispus, vineri, de Kristyna Pliskova (Cehia) cu 6-3, 7-5.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite