Soprana din Republica Moldova Valentina Naforniţă, invitată de onoare la Balul Vienez. Printre oaspeți s-au aflat actori și șefi de stat

Una dintre marile vedete a faimosului bal de la Viena a fost soprana Valentina Naforniţă, din Republica Moldova. Concertul, unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa, a marcat începutul stagiunii operei din capitala Austriei.

09 Februarie 2018, 18:13 |
Balul de la Viena
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Printre celebrităţile venite la Balul de la Viena s-au numărat actriţa Melanie Griffith şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

De altfel, el a fost ţinta unui protest inedit - o activistă s-a dezbrăcat în mijlocul sălii, iar  pe corpul ei era scris un mesaj injurios la adresa oficialului. A fost însă singurul incident - cei peste 5 mii de invitaţi special s-au bucurat de o seară fastuoasă.

Balul marchează începutul stagiunii Operei din Viena. Invitată de onoare a fost soprana Valentina Naforniţă, din Republica Moldova, care a cântat alături de Pavol Breslik.

Cel mai important eveniment al balului este însă defilarea tinerilor - 144 de cupluri de adolescenţi cu vârste între 17 şi 24 de ani. Este o veche tradiţie de intrare în lumea bună - fete şi băieţi care au terminat un program întreg de educaţie, maniere şi coregrafie organizate de casa de dans Elmayer. Fetele au purtat diademe create de prestigioasa casă Dolce And Gabbana.

Cel mai ieftin bilet la acest eveniment costă 300 de euro, iar o lojă, 20 de mii de euro. Şi se joacă mereu cu casa închisă.

Balul de la Viena face parte din tradiţia carnavalurilor, care se ţin peste tot în această perioadă şi care se încheie la începutul postului paştelui catolic, pe 14 februarie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI