SONDAJ REFERENDUM Consideraţi corecte pedepsele date de instanţă în dosarul Colectiv?

Consideraţi corecte pedepsele date de instanţă în dosarul Colectiv? Aceasta a fost întrebarea lansată de Mihai Rădulescu pentru ediţia de luni, 16 mai, a emisiunii "Referendum".

16 Mai 2022, 16:23 (actualizat 16 Mai 2022, 23:43) Știrile TVR |
Pedepsele date în dosarul Colectiv, analizate în „Referendum”, la TVR 1, luni, de la ora 21.00

Justiţia şi-a spus, în sfârşit, cuvântul în dosarul tragediei de la Colectiv, însă întrebările rămân. Au fost sau nu sentinţele pe măsura gravităţii faptelor comise? De ce a fost nevoie de peste 6 ani ca să se ajungă la un verdict definitiv? De ce a trecut aproape jumătate de an de la încheierea dezbaterilor până la pronunţarea sentinţei, încălcându-se astfel regulamentul instanţelor?

La aceste întrebări, care pun degetul pe vechile răni ale justiţiei româneşti, se mai adaugă altele, realimentate de pedepsele date în dosarul Oprescu.

Cum reuşesc marii condamnaţi să fugă din ţară şi să scape de închisoare? Şi cum reuşesc să rămână cu averile acumulate ilicit, deşi există legislaţie privind confiscarea extinsă?

În platoul "Referendum" au venit cu propriile opinii şi argumente Adriana Oprea, jurnalist Libertatea, prezentă la fiecare termen al procesului Colectiv, Eugen Iancu, președinte Asociația Colectiv, tatăl uneia dintre victimele incendiului, Adelin David, avocatul lui Cristian Popescu Piedone, Alina Amza, jurnalist TVR, realizatoarea documentarului "Omul care dăruieşte oglinzi", avocat Cristian Duțescu, Ovidiu Vanghele, jurnalist Centrul de Investigaţii Media.

Telespectatorii sunt invitaţi să-şi exprime opiniile aici, pe platforma online stiriletvr.ro, dar şi pe hotnews.ro, pe paginile de Facebook TVR 1 şi Facebook Referendum. Cele mai interesante comentarii şi întrebări au fost prezentate în emisiune.

***

La „Referendum”, o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare, iar telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” a debutat în grila de toamnă 2021 a principalului post al Televiziunii Române şi se vede în direct, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REFERENDUM TVR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 2°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI