SONDAJ "Referendum" | Se justifică sau nu pensiile speciale din primării şi consilii judeţene?

Prin Codul Administrativ din 2019, aleşii locali (primari, viceprimari, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene) beneficiază de pensii speciale. Plata acestora a fost amânată succesiv de guvernanţi, iar acum, în Parlament, se hotărăşte soarta lor. Consideraţi că aleşii locali ar trebui să primească pensii speciale? O dezbatere marca "Referendum", moderată de Mihai Rădulescu.

07 Februarie 2022, 16:12 (actualizat 07 Februarie 2022, 22:54) Știrile TVR |
Sondaj LIVE Referendum
Sondaj LIVE Referendum
Emisiunea Referendum, luni, de la ora 21.00, la TVR 1

Tema emisiunii este un punct de plecare pentru o dezbatere mai largă despre pensiile românilor.

În Parlament, dar şi la Guvern, se află în prezent mai multe documente care ar putea aduce schimbări radicale în sistemul de pensii. Le cere chiar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit căruia legea pentru sistemul public de pensii ar trebui modificată până în primul trimestru al anului viitor. Planul de Redresare mai prevede şi modificarea legislaţiei privind pensiile speciale, recalcularea tuturor dosarelor de pensii şi dezvoltarea sistemului informativ din cadrul Casei Naţionale de Pensii.

Mihai Rădulescu: „Reforma sistemului de pensii este un subiect major de controversă pe scena politică, inclusiv în sânul coaliţiei de guvernare. Pensiile speciale ale primarilor, prelungirea la cerere a vârstei de pensionare până la 70 de ani, cumulul pensiei cu salariul sunt câteva dintre temele aflate în dispută. Vrem să aflăm cum se poziţionează, concret, partidele în această problemă şi, ca de obicei la Referendum, dorim să aflăm şi opiniile dumneavoastră, telespectatorii TVR, prin comentarii şi vot pe platformele online cunoscute".

Invitaţi în studioul găzduit de Mihai Rădulescu au fost: Cătălin Boboc, secretar stat (PNL) în Ministerul Muncii, Radu Oprea, senator PSD, Oana Ţoiu, deputat USR, Emil Drăghici, preşedinte Asociaţia Comunelor din România, primar Vulcana-Băi, jud. Dâmboviţa.

Telespectatorii au fost aşteptaţi, ca de obicei, să voteze şi să trimită comentarii sau întrebări pe platformele cunoscute: stiriletvr.ro si hotnews.ro, Facebook Referendum şi Facebook TVR 1.

Evoluţia votului a fost prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe.

Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării.

„Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REFERENDUM TVR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI