SONDAJ „Referendum” | Indisciplinaţii la volan, sancţionaţi şi în baza filmărilor participanţilor la trafic?

Indisciplinaţii la volan sancţionaţi şi în baza filmărilor participanţilor la trafic?
Indisciplinaţii la volan sancţionaţi şi în baza filmărilor participanţilor la trafic?
14 februarie 2022, 15:14

Peste numai două săptămâni intră în vigoare modificările introduse în Codul Rutier, care sancţionează, în premieră, comportamentul agresiv la volan. Dai flash-uri nejustificat sau hărţuieşti un alt şofer conducând prea aproape de el, rişti amenda sau chiar suspendarea permisului. Dar cum vor putea fi probate asemenea fapte? Dacă se vor lua în considerare doar constatările făcute de agenţii rutieri, există temerea că noile reguli nu vor avea efect. Multă lume şi-ar dori ca sancţiunile să poată fi date şi pe baza înregistrărilor video făcute cu dispozitivele personale ale şoferilor sau pietonilor (camera de bord, telefon mobil). Însă o iniţiativă legislativă în acest sens tocmai a fost respinsă la vot în Parlament, reaprinzând controversa publică legată de noul Cod Rutier.

Au venit în studioul „Referendum” pentru a-şi susţine punctul de vedere: Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor EUROPOL; avocatul Adrian Cuculis; Mihai Botez, senator USR, iniţiatorul Legii privind acceptarea ca probe a camerelor de bord; Titi Aur, multiplu campion de raliuri, expert în conducere defensivă; Sorin Ene, pilot profesionist, campion la drift şi Cătălin Radu Codescu, preşedinte al Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România.

***

Telespectatorii au fost aşteptaţi, ca de obicei, să voteze şi să trimită comentarii sau întrebări pe platformele cunoscute: stiriletvr.ro si hotnews.roFacebook Referendum şi Facebook TVR 1.

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite