SONDAJ Negocieri pentru salariile românilor, la "Referendum" | Sunteţi de acord cu renunţarea la cota unică de impozitare a venitului şi introducerea cotei progresive?

Una dintre marile controverse ce domină spaţiul public al acestei perioade se referă la modificarea fiscalizării salariilor în România. În guvernul de coaliţie nou format, taberele sunt împărţite. Să fie românii remuneraţi în continuare după sistemul actual de salarizare sau ar fi de preferat reducerea polarizării sociale, prin impozitarea „bogaţilor”? Aceasta este premisa de la care Mihai Rădulescu a pornit într-o nouă ediţie „Referendum”.

15 Noiembrie 2021, 11:10 (actualizat 18 Noiembrie 2021, 19:41) Știrile TVR |
Negocieri în direct pentru salariile românilor, luni seară, la „Referendum”

„Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare PSD-PNL au repus pe agenda publică o controversă veche şi dură, legată de modul de impozitare a veniturilor românilor. Social-democraţii insistă pentru un impozit progresiv şi taxarea bogăţiei, care să reducă inegalităţile sociale. Liberalii susţin însă că astfel s-ar descuraja munca şi s-ar frâna dezvoltarea economică, aşa că apără cota unică. Ce înseamnă însă bogăţie, care e pragul de taxare a luxului, în opinia PSD? E dispus la concesii PNL? Care sunt efectele asupra angajaţilor, angajatorilor şi bugetului de stat?”, rezumă Mihai Rădulescu întrebările pe care şi le pun acum toţi românii.

„Ca de obicei, publicul e chemat să jurizeze, prin comentarii şi vot online”, ne invită Mihai Rădulescu.

Cele două tabere din platoul TVR au fost formate din Alexandru Nazare, senator PNL, Comisia buget- finanţe, Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Gabriel Biriş, consultant fiscal – pe de o parte, respectiv Ionel Cristescu, senator PSD, Comisia buget-finanţe, Petru Dandea, secretar general CNS Cartel Alfa şi Dan Popa, jurnalist Hotnews.ro – în tabăra adversă.

Telespectatorii au fost invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro.

***

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REFERENDUM TVR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI