Sondaj de opinie pentru demolarea unui bloc din Ploiești. Clădirea „7 Etaje”, pentru unii paravan comunist, pentru alții simbol. Nu este clar ce se va întâmpla cu locatarii

9 ianuarie 2022, 16:19

Cunoscut drept blocul „7 Etaje”, imobilul ar fi fost construit ca un paravan al bisericii, într-o vreme în care se demolau multe lăcaşuri de cult.

Acum, autoritățile locale vor să construiască în locul lui o esplanadă, ca să pună în valoare atât Catedrala Sf. Ioan, cât și Palatul Culturii și Clădirea Halelor Centrale, aflate în apropierea lui.

Un alt motiv ar fi și faptul că blocul este foarte vechi și are probleme.

Direct vizați, locatarii blocului nici măcar nu știu că imobilul ar putea fi demolat în funcție de rezultatul sondajului de opinie făcut de primărie.

Până acum, 74% dintre cei care și-au exprimat opinia susțin propunerea de dărâmare a blocului. Dar sunt și localnici care spun că, așa vechi cum e imobilul, reprezintă un simbol al Ploieștiului.

Deocamdată, nu e clar ce se va întâmpla cu oamenii care locuiesc în blocul „7 Etaje”. Autoritățile locale dau asigurări că nimeni nu va avea de pierdut.

Sondajul de opinie online este activ până pe 28 ianuarie. Dacă rezultatul va fi favorabil, se vor face licitații pentru desemnarea unei firme care să realizeze studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal, demolarea blocului și construcția noii esplanade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă