Sondaj: 8 din 10 români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, utilități şi carburanți

22 decembrie 2022, 18:33

Studiul arată că mai mult de jumătate dintre respondenți aleg acum branduri mai accesibile şi au redus cantitatea de produse achiziţionate, iar 8 din 10 români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, utilități, carburanți. În acest context mulți au luat deja și măsuri. Mai exact, 5 din 10 respondenți au anulat sau amânat vacanțele, iar 7 din 10 respondenti au redus ieșirile în oraș.

Dacă la începutul anului lucrurile păreau că revin la normal după pandemie, această speranță a fost spulberată de războiul din Ucraina și de inflație, arată studiul.

Mai mult, 7 din 10 respondenţi declară că se aşteaptă să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru servicii medicale, chirii, educaţie şi rate în următoarele 6 luni.

Potrivit studiului, cei cu venituri mici și cei fără copii au apelat la economii pentru a face față provocărilor financiare.

Nici situaţia economică nu este privită cu ochi optimişti de români. Mai multe de 6 din 10 persoane intervievate consideră că aceasta va cunoaşte înrăutăţiri în primele luni ale noului an, subliniază sursa citată.

Datele sunt extrase dintr-un studiu realizat pe un eșantion de 530 respondenți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite