Sondaj: 8 din 10 români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, utilități şi carburanți

Românii sunt tot mai îngrijorați de situaţia financiară. Potrivit unui studiu, 8 din 10 români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, utilități şi carburanți. Tocmai de aceea mulți dintre ei şi-au schimbat priorităţile atunci când vine vorba despre cheltuieli.

22 Decembrie 2022, 18:33 Știrile TVR |

Studiul arată că mai mult de jumătate dintre respondenți aleg acum branduri mai accesibile şi au redus cantitatea de produse achiziţionate, iar 8 din 10 români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, utilități, carburanți. În acest context mulți au luat deja și măsuri. Mai exact, 5 din 10 respondenți au anulat sau amânat vacanțele, iar 7 din 10 respondenti au redus ieșirile în oraș.

Dacă la începutul anului lucrurile păreau că revin la normal după pandemie, această speranță a fost spulberată de războiul din Ucraina și de inflație, arată studiul.

Mai mult, 7 din 10 respondenţi declară că se aşteaptă să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru servicii medicale, chirii, educaţie şi rate în următoarele 6 luni.

Potrivit studiului, cei cu venituri mici și cei fără copii au apelat la economii pentru a face față provocărilor financiare.

Nici situaţia economică nu este privită cu ochi optimişti de români. Mai multe de 6 din 10 persoane intervievate consideră că aceasta va cunoaşte înrăutăţiri în primele luni ale noului an, subliniază sursa citată.

Datele sunt extrase dintr-un studiu realizat pe un eșantion de 530 respondenți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 25°C 24°C
BRASOV 24°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI