Sondaj | Cei mai mulți britanici doresc menținerea restricțiilor, pentru limitarea infectării cu coronavirus

Restricții în Marea Britanie
Restricții în Marea Britanie
4 mai 2020, 10:56

Potrivit sondajului realizat pe parcursul a 3 zile, 4 din 5 britanici nu sunt de acord cu relaxarea restricțiilor pentru școli, baruri și restaurante. Astfel, dintr-un număr total de 2.000 de persoane intervievate, doar 17% au fost de acord că sunt întrunite condițiile pentru redeschiderea școlilor.

Opoziția față de redeschiderea restaurantelor și a barurilor, dar și față de reluarea competițiilor sportive care permit accesul publicului pe stadioane este și mai mare: 81% dintre participanții la cercetare nu sunt de acord cu redeschiderea barurilor, iar 84% nu sunt de acord cu prezența unui număr mare de spectatori pe stadioane și la concerte.

Consultată de jurnaliști, reputata profesoară Til Wykes, de la King’s College Londra, a subliniat că reacțiile desprinse din studiu relevă un nivel ridicat de stres.

„Probabil, cei mai mulți vor simți o stare de neliniște și vor fi împotrivă. Am dat sfaturi stricte legate de comportament timp de mai bine de 5 săptămâni, iar când aceste măsuri vor fi înlăturate, oamenii vor simți o presiune. Persoanele care sufereau deja de anxietate, în special în privința stării de lor de sănătate, vor fi puternic afectate. Va fi nevoie de tratament psihologic pentru a depăși acest obstacol”, a subliniat Til Wykes.

„Unele grupuri sociale vor fi mai afectate”, a atras atenția psihologul, referindu-se în mod special la vârstnici și la părinții îngrijorați de riscul de infectare din școli.

Rezultatele sondajului și avertismentele experților vor alimenta dezbaterile din guvern pe marginea menținerii unui echilibru între sănătatea publică și reducerea riscurilor economice, în următoarea fază a crizei.

Joi, premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a depășit vârful curbei epidemice, dar a avertizat totodată populația să se aștepte la menținerea unor restricții privind libertățile individuale în viitorul apropiat.

Johnson ar urma să anunțe duminică planul de ieșire progresivă din izolare.

În Marea Britanie s-au înregistrat peste 186 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus. Peste 28 de mii de oameni au murit.

Sâmbătă au fost înregistrate peste 4.800 de cazuri noi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite