Sondaj | 30 la sută dintre angajații români s-ar imuniza împotriva coronavirusului dacă ar primi mai mult sprijin din partea angajatorilor

11 aprilie 2021, 22:28

Alina lucrează la o companie de inginerie. Acum câteva zile s-a imunizat împotriva noului coronavirus iar decizia a luat-a şi datorită informarţiilor pe care le-a primit la locul de muncă.

Potrivit unui sondaj făcut de o platformă de recrutare, 4 angajați din 10 cred că vaccinarea împotriva Covid-19 este eficace și sigură. Consideră că este şi cea mai bună soluție de a pune capăt pandemiei.

Pentru 11% dintre angajaţi este o șansă ca economia să își revină şi locurile de muncă să fie protejate iar

15% dintre angajaţi o văd doar ca pe o soluție temporară de ținere sub control pandemia.

Angajatorii au un rol tot mai important în buna informare a subalternilor.

Adrian Badea, managerul unei comapnii de utilaje agricole, le-a explicat angajaţilor importanța imunizării încă de la apariţia vaccinurilor.

Acelasi sondaj arată că trei angajați din 5 sunt de părere că angajatorii ar trebui să faciliteze vaccinarea salariaților proprii din companie, pentru că o implicare mai mare din partea companiilor în campania națională de vaccinare ar duce la creșterea ratei de vaccinare în rândul populației

Specialiștii din piața muncii inisistă pe rolul tot mai important pe care îl au companiile şi responsabilităţile pe care trebuie să și le asume în această criză sanitară.

Potrivit aceluiași sondaj, pe lângă tichetele de masă, prime, abonamente la clinici medicale și program flexibil, jumătate dintre angajații români cred că vaccinurile sezoniere împotriva diverselor boli, în special COVID 19, ar trebui incluse în pachetul de beneficii extrasalariale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite