Medicul Florin Mihălțan: Pentru a avea un somn odihnitor o persoană trebuie să doarmă într-o cameră în care este întuneric absolut

8 iulie 2020, 11:12

Medicul primar pneumolog academician prof. Florin Mihălțan a vorbit despre importanța somnului și despre consecințele lipsei somnului, în Ediția Specială la TVR.

Creierul recuperează în timpul somnului (…) Pentru a avea un somn odihnitor o persoană trebuie să îndeplinească factorii care țin de igiena somnului. Trebuie să doarmă într-o cameră în care este întuneric absolut, în care nu există televizor și nici alte surse de lumină albastră – aici mă refer și la telefoane. Să nu mănânce decât până în ora 18.00, să facă o plimbare scurtă de jumătate de oră, să nu vadă filme sau știri stresante (…) să nu-și încarce stomacul și băuturile alcoolice și cafeaua nu sunt recomandate după ora 5 seara, a explicat medicul primar pneumolog academician prof. Florin Mihălțan.

Dacă insomniile se repetă mai multe nopți la rând, medicul ne recomandă să consultăm un specialist.

Lipsa somnului duce la agitație, lipsă de concentrare, dar dacă depășește durata a trei zile, lipsa somnului poate fi letală.

Medicul Florin Mihălțan a mai arătat că durata normală de somn a unui adult este de 7 ore.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite