Soluţii pentru criza urşilor. A fost stabilită o nouă cotă de intervenție și relocare pentru 140 de urși

22 iulie 2019, 19:50

Sunt oameni care nu țin cont de pericole și creează precedente periculoase. Se apropie mult de urși, ba chiar își îndeamnă și copiii să-i hrănească. Astfel de scene sunt din ce în ce mai dese, așa că nu e de mirare că urșii s-au obișnuit cu oamenii și nu îi mai sperie nimic.

Ministrul Mediului spunce că în curând va începe un proiect pentru rezolvarea problemei urșilor.

Un centru de reabilitare, un proiect în premieră pentru România, se va face la Brașov și va costa un milion de euro, fonduri europene.

În interiorul celor 60 de hectare vor fi amenajate zone speciale pentru pui, pentru ursoaicele cu pui şi pentru masculii maturi.

O soluție ar fi și înființarea de plantații de fructe de pădure între localități și păduri, pentru a opri urșii să mai ajungă în comunități.

Și în Argeș, oamenii se tem să mai iasă din case de teama urșilor.  Prefectul crede că o soluție ar fi gardurile electrice.

Ministrul Mediului afirmă că vor fi amendați toți cei care încearcă să profite de urși prin atragerea lor către localități sau zone turistice. Există astfel de suspiciuni în privința unui gestionar de fond forestier din județul Harghita.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite