Soluții de avarie pentru bolnavii din Neamț ţinuti cu orele afară, în frig în faţa Spitalului Judeţean

8 octombrie 2020, 18:50

Zile la rând, bolnavii suspecți de COVID-19 care au ajuns la Spitalul Județean din Piatra Neamț au fost nevoiți să suporte condiții greu de imaginat. Oamenii au stat peste 10 ore în frig, fară apă sau hrană, așteptând să se elibereze un pat în saloane.

Directorul spitalului, care și-a dat demisia după ce imaginile au apărut în presă, are propriile explicații pentru situația revoltătoare.

Dr. Silviu Verzea, managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț: “E o situație regretabilă. De joi s-au internat mai mulți pacienți care au ocupat locurile, luni practic spitalul a fost blocat. În UPU așteptau 22 de pacienți să urce pe secții, pe de altă parte containerele în care au stat alți suspecți au trebuit dezinfectate”.

În present, locurile pentru pacienții Covid din spitalul nemțean sunt epuizate. Astăzi mai era un singur loc la ATI.

După ce presa a publicat imaginile cu bolnavii de COVID-19 ținuți sub cerul liber, prefectul județului a cerut ieri demiterea conducerii spitalului sau demisia președintelui consiliului local de care aparține unitate medicală. În consecință, managerul spitalului din Piatra Neamț a renunțat la funcție. Dar deocamdată, demisia nu a fost aprobată de Consiliul Județean.

Spitalul putea primi ajutor și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dacă ar fi cerut sprijin.

În ultimele 24 de ore, în județul Neamț s-au înregistrat 75 de noi cazuri de COVID-19. Iar numărul total de îmbolnăviri a depășit 3.800.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite