Soluții pentru securitatea Europei, la Adunarea Parlamentară NATO. O analiză Lumea Azi

NATO a lansat în România o nouă forţă multinaţională pe flancul său estic pentru a contracara Rusia. Implicarea ţării noastre în acţiunile Alianţei şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare au fost date ca exemplu pozitiv de Secretarul General Jens Stoltenberg, care a venit la Bucureşti la Adunarea Parlamentară.

14 Octombrie 2017, 08:07 (actualizat 14 Octombrie 2017, 09:17) Știrile TVR |
Lumea Azi. Forța NATO în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

NATO este aici, NATO este puternică, NATO este unită, acesta a fost mesajul rostit de Secretarul General al NATO în faţa militarilor brigăzii multinaţionale de la Craiova. O unitate care reprezintă angajamentul Alianţei pentru o prezenţă avansată pe teritoriul României.

Brigada va fi pe deplin operaţională până la sfârşitul lui 2018. Nouă ţări aliate sunt interesate să participe cu trupe şi echipament militar.

În prezent, la brigada de la Craiova, pe lângă militarii români, sunt 200 de militari polonezi şi câteva zeci de ofiţeri din Spania, Portugalia şi Canada.

Dezbaterile de la Adunarea Parlamentară a NATO s-au concentrat pe priorităţile privind reasigurarea strategică a aliaţilor de pe frontiera estică împotriva creşterii agresivităţii Rusiei şi pe necesitatea consolidării capacităţii de descurajare a Alianţei.

S-a subliniat încă odată necesitatea asigurării a 2% din PIB pentru nevoile de apărare, România fiind menţionată printre puţinele state care alocă acest procent în acest an.

S-a adoptat şi o rezoluţie referitoare la transformarea informaţiei în armă, prin care se recomandă înfiinţarea unei instituţii speciale.

Raportorul documentului admite însă că vor fi foarte greu de contracarat informaţiile false cu arma adevărului, dar că personalul militar trebuie instruit ca atare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI