Soluții pentru România Educată. Măsurile proiectului vor fi dezbătute și cu partidele politice

8 decembrie 2018, 17:30

După ce au analizat sistemul de învățământ românesc, specialiștii în Educație au propus două scenarii.

În primul, se pastrează structura actuală a celor trei cicluri, dar cu două variante de bacalaureat: teoretic și aplicat.

În al doilea, dispare clasa pregătitoare, învățământul primar are șase clase, iar gimnaziu și liceul câte trei ani. Bacalaureatul ar fi la alegere. Elevii de la liceele teoretice și vocaționale ar da examen teoretic la finalul clasei a XII-a, iar cei care termină un liceu profesional, bacalaureat internațional.

Proiectul „România Educată” propune ca la catedre să ajungă doar profesori cu studii superioare.

Ministrul Educației vrea să lanseze la începutul anului viitor proiectul unei noi legi a Educației. Ecaterina Andronescu crede că e necesar un dialog cu toate părțile implicate și nu exclude ca idei din proiectul România Educată să fie preluate în viitoarea lege.

„România Educată” este cel mai mare studiu care s-a făcut vreodată în sistemul de învățământ românesc. Proiectul este împărțit în sapte domenii prioritare, printre care abandonul școlar, evaluarea elevilor și învățământul profesional și tehnic. Președintele Klaus Iohannis va chema la consultări toate partidele politice pentru a dezbate măsurile și posibilitate ca ele să fie incluse în Legea Educației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite