Soluții pentru contracararea muncii la negru: menajerele, bonele și grădinarii, plătiți cu tichete. Vor avea asigurări de sănătate și contribuţie la pensie

Peste 1,2 milioane de români care nu sunt activi pe piaţa muncii şi despre care autorităţile au suspiciuni că muncesc de fapt la negru ar putea fi impozitați. Ministerul Muncii are în lucru un proiect prin care vrea să reglementeze toate activităţile pentru care românii iau bani la negru. Vor fi plătiți prin tichete. Statul va opri o parte din sumă, dar vor beneficia de asigurări de sănătate și vor avea contribuţie la pensie.

07 Iulie 2021, 09:05 (actualizat 07 Iulie 2021, 20:03) |

Este vorba despre persoanele care lucrează ca șoferi personali, grădinari, bucătari sau îngrijitori. Plata acestora se va face prin tichete tipărite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Tichetele, cu valoare nominală de 15 lei fiecare, vor fi cumpărate de angajator sau orice persoană fizică ce beneficiază de muncile casnice și transmise către cel care prestează activitățile.

Ulterior, prestatorul transformă aceste tichete în numerar.

Va beneficia de calitatea de asigurat dacă preschimbă în numerar cel puțin 50 de tichete de activități casnice într-o lună calendaristică. Asta înseamnă tichete în valoare totală de 750 de lei.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI