Soluții pentru angajați și companii pe timp de criză

În plină pandemie de coronavirus, marii angajatori au ţinut cont de recomandările autorităților încă de zilele trecute. Lucrul s-a mutat mai mult în online. Astfel, oamenii lucrează de acasă, nu se mai fac deplasări şi nici întruniri.

15 Martie 2020, 14:17 (actualizat 15 Martie 2020, 15:06) |
Soluții pentru angajați și companii în timp de criză
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu 30.000 de angajati la nivel național, o companie din industria automotive din Timișoara a implementat măsuri de prevenție pentru siguranța salariaților, dar și pentru bunul mers al producției. A reușit să facă un program de lucru care să le permită angajaților să muncească și de acasă, în departamentele în care acest lucru este posibil.

“Am permis angajaţilor să lucreze de acasă, în regim de telemuncă, o activitate pe care în mod normal o avem prevăzută, dar acum, când şcolile şI grădiniţele sunt închise, am permis părinţilor să stea mai multe acasă cu copiii. Avem acum circa 2.000 de oameni care lucrează de acasă. Evident, depinde de activitatea pe care o prestează fiecare. De exemplu, îi sfătuim pe oameni să nu se adune în grupuri, să păstreze o distanţă între ei la cantina”, spune Christian Albrichsfeld, directorul companiei.

Dar acestea nu sunt singurele măsuri prin care se încearcă limitarea răspândirii virusului: orice deplasare în țară sau străinătate a fost anulată, pentru angajații care trebuie să vină la birou, ședințele se fac doar online, iar programul de la cantină a fost extins la 4 ore, astfel încât oamenii să nu se înghesuie la prânz ca să mănânce.

Și alte firme au luat măsuri similare. Iar asta se vede în numărul crescut de cereri depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru contracte cu clauza de muncă la domiciliu sau din alte locuri. În doar 2 zile, în Timiș, au fost depuse 400 de astfel de contracte. Domeniile din care vin acest cereri sunt IT, telecomunicaţii, juridic, contabilitate şi chiar confecţii.

Pe lângă aceste măsuri de organizare, angajatorii trebuie să le asigure salariaților un mediu de lucru igienizat și, în funcție de specificul muncii, echipamente de protecție, măști, halate și mănuși. Salariații trebuie să fie și ei la rândul lor responsabili și să respecte măsurile de igienă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI