Solicitarea PNL privind sancţionarea lui George Simon, în urma agresării ministrului Virgil Popescu, a fost trimisă Comisiei juridice

Ministrul Energiei bruscat de George Simion
Ministrul Energiei bruscat de George Simion
14 februarie 2022, 14:49

„Subliniem că este primul incident din istoria activităţii legislative în care un ministru este agresat de către un parlamentar în timp ce îşi susţine discursul în faţa Parlamentului. Apreciem că utilizarea forţei fizice şi a violenţei în cadrul Parlamentului României constituie o abatere deosebit de gravă (în sensul art. 248 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor) şi că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii”, arată deputaţii PNL, în solicitarea adresată Biroului permanent al Camerei.

Şedinţa de plen de luni, 7 februarie, a Camerei Deputaţilor, în care se dezbătea moţiunea simplă a USR, a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite