„Solicitare inadecvată și păguboasă”. Academia Română critică ideea amplasării Muzeului Holocaustului lângă Muzeul „Grigore Antipa”

9 iulie 2019, 21:23

Academia Română consideră că un Muzeu Național al Holocaustului are nevoie de un spațiu adecvat menirii sale și de aceea este necesară găsirea unei soluții raționale, care să nu afecteze interesele niciunei alte instituții și să nu genereze false conflicte.

Scrisori și petiții semnate de aproape 10 mii de persoane, prin care personalități de prim-rang, susțin aceeași idee.

„Solicitarea recentă de a ceda terenul de care dispune actualmente Muzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ nu face altceva decât să compromită o veche și îndelungă aspirație a acestei instituții, aceea de a-și extinde spațiile de expunere și de depozitare, o nevoie resimțită încă de la înființare, reiterată administrativ prin demersurile făcute de însuși Grigore Antipa, în anii 1911, 1941”. (Sursa: Academia Română)

De altfel, și directorul Muzeului „Grigore Antipa” a cerut extinderea încă de acum 2 ani.

Directorul Institutului „Elie Wiesel” susține însă că pe terenul solicitat este un spațiu verde pe care nu este nicio activitate.

Terenul disputat este proprietatea statului, dar a fost dat în administrarea Muzeului încă din 1904, când Grigore Antipa a ridicat aici Muzeul Naţional de Istorie Naturală, din banii obţinuţi din vânzarea de peşte în primele cherhanale ale României.

Muzeul, care a devenit unul dintre cele mai moderne din România, este îndrăgit în special de copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă