Soldatul american care a trecut ilegal în Coreea de Nord și a fost eliberat în urma unor negocieri intense a ajuns pe teritoriul Statelor Unite

Soldatul american Travis King a ajuns joi pe teritoriul SUA
Soldatul american Travis King a ajuns joi pe teritoriul SUA
28 septembrie 2023, 13:13

King a sosit cu un zbor militar american care a aterizat la Kelly Field, la Baza comună San Antonio-Fort Sam Houston, în jurul orei 1:30 a.m., ora Europei Centrale, a precizat oficialul.

O cameră de filmare a  CNN l-a surprins pe King escortat de mai multe persoane la coborârea din avion. Aceștia s-au întâlnit cu oficialii care așteptau la sol și l-au condus pe King într-o altă zonă a bazei militare.

Deși rămân încă multe întrebări, cum ar fi ce l-a determinat pe King să intre în Coreea de Nord și dacă se va confrunta cu vreo măsură disciplinară, întoarcerea sa marchează un succes diplomatic rar între Washington și  Phenian, într-un moment de relații tensionate, notează CNN.

Se încheie  astfel o perioadă intensă de negocieri între mai multe țări, inclusiv China, care a facilitat transferul lui King peste graniță miercuri, și Suedia, care acționează ca putere protectoare a SUA în Coreea de Nord, mai arată sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite