Soldaţi ruşi, filmaţi în timp ce împuşcă și ucid doi civili neînarmaţi în Kiev. „Sunt călăi. Tatăl meu avea 68 de ani, era un om pașnic, neînarmat”

Doi civili ucraineni vorbesc cu soldații ruși inainte să fie uciși
Doi civili ucraineni vorbesc cu soldații ruși inainte să fie uciși
12 mai 2022, 12:58

Incidentul este în prezent investigat ca o  crimă de război de către procurorii ucraineni, deoarece regulile de război interzic uciderea intenționată a civililor.

Una dintre victime era proprietarul reprezentanței auto, a cărui familie a refuzat să i se dea numele, iar cealaltă victimă este Leonid Oleksiyovych Plyats, un paznic în vârstă de 68 de ani.

Fiica lui, Yulia, nu suportă să urmărească filmarea din ziua în care a murit tatăl ei, dar o păstrează pentru a le arăta într-o zi copiilor ei, ca să nu uite cât de sălbatici au fost invadatorii.

„Sunt călăi”, a declarat femeia  pentru CNN. „Este îngrozitor, pentru că tatăl meu era civil, avea 68 de ani, era un om pașnic, neînarmat”.

Videoclipul a fost verificat de CNN. Este un montaj cu filmări de pe mai multe  camere din jurul proprietății și, deși nu are sunet, imaginile sale sunt clare. A fost o crimă comisă cu sânge rece, a doi bărbați neînarmați, notează sursa citată.

În video clip apar cinci soldați ruși care vor să dea o spargere –  trag de și sparg geamuri. În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, ei îl opresc și par să-l caute de arme. Sosește apoi și Plyats, paznicul, care este și el percheziționat. Se pare că există o conversație între ei, apoi soldații par a pleca,  iar cei doi civili par să se întoarcă la treburile lor. Dar cel puțin doi dintre soldați se întorc,  vin în spatele civililor și deschid focul. Ambii cad la pământ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite