Armata israeliană: Mai mulți soldați au intrat pentru scurt timp pe teritoriul Siriei, trăgând asupra unor „suspecți care aruncau obiecte”

Soldati israelieni
Soldati israelieni
19 septembrie 2022, 13:57

Israelul a cucerit în 1967 şi a anexat o parte din Platoul Golan sirian, o regiune strategică limitrofă Libanului şi patrulată de către soldaţii săi.

Luni dimineaţă, „soldaţii au reperat patru suspecţi care lansau obiecte de-a lungul gardului de la frontieră”, a declarat armata într-un comunicat, fără să precizeze natura obiectelor lansate.

„Soldaţii au traversat frontiera pentru a aresta suspecţii şi au tras asupra unui dintre aceştia, rănindu-l la picior”, adaugă sursa citată.

Suspectul rănit, a cărui stare de sănătate nu este precizată, „a fost evacuat cu elicopterul la un spital”, indică armata israeliană, care nu menţionează ce s-a întâmplat cu ceilalţi trei indivizi suspecţi.

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, ţintind poziţii ale soldaţilor regimului lui Bashar al-Assad, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, care luptă alături de armata siriană.

Israelul califică aceste operaţiuni drept „necesare”, argumentând că vrea să împiedice Iranul, inamicul său nr.1, să se implanteze la frontierele sale.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă