Solarul inteligent, robotul care curăţă gunoaiele din râuri, casa independentă energetic sau aplicaţia anti-bullying - invenții ale unor elevi din mediul rural, prezentate la Târgul Naţional de Ştiinţă

Târgul Naţional de Ştiinţă este organizat în acest weekend în Bucureşti. Inventatorii sunt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, a căror imaginaţie a depăşit cu mult limitele unui adolescent. obişnuit.

19 Noiembrie 2022, 17:39 (actualizat 19 Noiembrie 2022, 19:55) Știrile TVR |

Avem sistemul de temperatură - cu uscătorul vom încălzi senzorul de temperatură şi se va deschide acoperişul.

Solarul viitorului arată ca în imaginile de mai sus. Are senzori de umiditate, sistem de irigaţie automatizat, îşi produce singur energie şi este dotat cu muzică ambientală care va ajuta culturile să crească mai repede. Este invenţia elevilor de la Şcoala Gimnazială Buneşti, din judeţul Vâlcea, care îi va ajuta pe fermieri să obţină culturile mult dorite, cu un efort minim şi cu pierderi zero.

Eduard Firescu, elev la Şcoala Gimnazială Buneşti, Vâlcea: Gospodarii de la noi din comună se confruntă cu următoarea problemă. Ei acasă au un solar clasic şi noi am schimbat asta cu acest solar automat.

Elevii de la Liceul Tehnologic Turceni, din judeţul Gorj, au găsit o soluţie la poluarea de pe albiile râurilor.

 

 

Bianca Badea, elevă la Liceul Tehnologic Turceni, Gorj: El este WALL-E. Este un roboţel care funcţionează pe apă. Ideea ne-a venit deoarece noi avem râul Jiu, din Turceni, şi am identificat că sunt foarte multe deşeuri, în special pet-uri, și am decis să facem un roboţel care colectează acele deşeuri.

Copiii au mai conceput casa independentă energetic, ministaţia meteo care ne spune dacă temperatura din cameră ne asigură confortul termic sau dispozitivul care ne avertizează când am depăşit plafonul de 255 de kWh pe lună. Zeci de invenţii au fost prezentate de elevii din mediul rural, la Târgul Naţional de Ştiinţă, organizat în Bucureşti.

Fănica Ulidescu, coordonator Biblioteca Comunală Chișcani, Brăila: Avem un mini-roboţel configurat din Lego şi ei au creat un cod cu mai multe mişcări. Acolo detectează culorile.

Laura Sgărcitu, organizator Târgul Naţional de Ştiinţă: Ce vedeţi aici sunt cei mai buni dintre cei buni, care au participat la târgurile regionale, au câştigat acele competiţii şi au venit aici să vă prezinte ideile lor geniale.

Toate aceste rezultate se obţin, însă, cu bani de la părinţi, sponsorizări private şi prea puţin de la stat. România este ţara care alocă cei mai puţini bani pentru cercetare - 19 euro de persoană, în timp ce media UE este de aproape 13 ori mai mare. Dar copiii spun că nu se vor opri aici, pentru că, într-o bună zi, invenţiile lor vor schimba lumea.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI