Sofia Kenin, noua campioană de la Australian Open: Visul meu a devenit realitate! Au fost cele mai frumoase două săptămâni din viața mea

2 februarie 2020, 10:58

Deși pornea cu șansa a doua în fața fostului lider mondial și dublă câștigătoare de Grand Slam, spaniola Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA),  Kenin a făcut un meci foarte bun și a reușit să revină, după ce pierduse primul set.

„Visul meu a devenit realitate, este un sentiment incredibil. Am avut multe emoții, dar în final am reușit să câștig. Este o onoare și un privilegiu să mă aflu aici. Abia aștept să mă întorc anul viitor. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, fără ei n-aș fi reușit vreodată această performanță. Echipa, staff-ul și familia mea au fost fantastici și m-au împins constant de la spate. Vreau să vă mulțumesc și vouă, celor din tribune, pentru o atmosferă senzațională. Vă iubesc pe toți!”, a spus Sofia Kenin, emoționată, după câștigarea trofeului.

„Au fost cele mai frumoase două săptămâni din viața mea!”, a mai spus noua campioană de la Melbourne.

Sofia Kenin a câștigat finala după două ore și cinci minute de joc, cu scorul 4-6, 6-2, 6-2. În afara setului pierdut în fianlă, americanca a mai cedat unul singur la acest turneu, în partida cu compatrioata ei de 15 ani,  Cori Gauff (67 WTA).

Kenin este cea mai tânără câștigătoare a Australian Open de la Maria Șarapova, în 2008.

De luni, ea urcă pe locul 7 WTA, în timp ce Garbine Muguruza va ocupa poziția 15.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite