Şoferul unui TIR a provocat un carambol pe DN1, în care au fost implicate zeci de autoturisme. Șase persoane, din care trei copii, au ajuns la spital

16 octombrie 2023, 08:05

Accidentul s-a petrecut la ieșirea din localitatea Balotești, în apropiere de intrarea în comuna Saftica, într-o curbă la stânga. TIR-ul a avut explozie la cauciucul din dreapta față și a lovit parapetul de pe marginea șoselei cu rezervoarele. Motorina din autotren s-a scurs pe asfalt, iar șoferii care au venit în urma TIR-ului au pierdut controlul.

15 autoturisme și un microbuz s-au ciocnit în accident. Șase persoane, din care trei copii, au ajuns la spital. Victimele sunt în stare stabilă. Șoferul turc era băut.

lt.col Valentin Ungureanu, ISU Bucureşti-Ilfov: Au fost alocate 7 ambulanțe de prim ajutor calificat, o ambulanță cu medic, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două descarcerări și medic coordonator din cadrul Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. La fața locului au fost identificate 8 victime, dintre care 6 au fost transportate la spital.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IGP Ilfov: Conducătorul autotrenului, respectiv un bărbat de 61 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest care indica valoarea de 0,72 mg/litru alcool pur în aerul respirat, iar în urma testării privind eventuala prezență în organism a substanțelor psihoactive rezultatul a fost negativ. În continuare se efectuează activități specifice pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală. Șoferul vinovat de producerea accidentului urmează să fie cercetat pentru vătămare din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite