Şoferii nu sunt atraşi de oferta britanică. Vor fi eliberate mai multe vize temporare, a anunțat premierul Boris Johnson

3 octombrie 2021, 18:42

David Zacheea este proprietarul unei firme de transport. 10 la sută din cele 200 de camioane pe care le are în flotă sunt trase pe dreapta.

Guvernul promite vize temporare pentru șoferi pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire, dacă va fi cazul.

Întrebat de jurnaliști ce are de gând ca să rezolve această criză, premierul Boris Johnson a declarat că nu exclude posibilitatea ca numărul vizelor temporare să crească.

Boris Johnson, premierul britanic: Acum avem un sistem care ne permite să controlăm imigraţia şi ne oferă flexibilitate. Putem deschide piaţa muncii dacă avem nevoie şi desigur că există loc pentru îmbunătăţirea sistemului.

Cu 100 de șoferi ai armatei care alimentează benzinăriile din țară, criza carburanților nu s-a terminat și majoritatea stațiilor continuă să fie închise.

Boris Johnson, premierul britanic: În momentul de faţă, lumea întreagă este în criză de şoferi de camion. Până şi China are aceeaşi problemă, America şi Polonia. În cazul de faţă, cel al combustibililor, problema e creată de o cerere imensă.

Curcanul nu lipsește de pe masa de Crăciun a britanicilor. Anul acesta, nimeni nu știe cum vor ajunge păsările la consumatori și nu din cauza lipsei șoferilor.

Brexit-ul a afectat grav sectorul agricol în care majoritatea muncitorilor erau străini. Și pentru acest domeniu guvernul conservator promite 5500 de vize temporare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă