Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie solicită autorităților să NU restricționeze accesul femeilor gravide la vaccinarea anti-covid

19 ianuarie 2021, 20:55

Societatea profesională a specialiştilor în obstetrică-ginecologie le-a recomandat medicilor să le prezinte viitoarelor mame toate informaţiile despre vaccinurile anti-Covid. Şi aceasta, după ce ultimele studii au arătat că gravidele cu simptome de Covid au un risc mai mare decât femeile care nu sunt însărcinate să facă forme severe de boală.

Experţii spun că trebuie luat în considerare şi mediul în care lucrează viitoarea mamă, dacă riscă să se infecteze cu SARS COV 2 la serviciu sau acasă şi dacă membrii familiei au comorbidităţi.

Experţii de peste Ocean au transmis că Nu trebuie amânată sarcina după vaccinare. Iar dacă femeia rămâne gravidă după prima doză, a doua doză trebuie administrată conform protocolului.

Nu este necesar testul de sarcină înainte de vaccinare. În plus, vaccinul antigripal și vaccinul DTPa trebuie făcute în sarcină după cel puţin 14 zile după administrarea vaccinului anti-Covid.

La fel ca gravidele, nici femeile care alăptează nu au fost incluse în studiile clinice, dar datele sugerează că vaccinul NU trece în laptele matern.

Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie solicită autorităților să nu restricționeze accesul femeilor gravide la vaccinarea anti-covid. În final, decizia aparține în totalitate pacientei, după ce a primit toate informațiile necesare de la medic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite