Societatea de Transport Bucureşti va reduce cu încă 15% parcul auto. Nu va fi suspendată nicio linie

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat, într-un comunicat, că va reduce cu încă 15% parcul auto în urma scăderii cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2.

31 Martie 2020, 15:47 (actualizat 31 Martie 2020, 16:13) |
Autobuz STB

În urma acestei decizii, liniile de transport în comun din Bucureşti şi județul Ilfov vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale.

"Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicaţiei InfoTB (Info Transport Bucureşti)", arată societatea în comunicat.

STB le recomandă călătorilor să utilizeze modalităţile alternative de plată a călătoriei: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin aplicaţia de mobil BPay sau plata prin SMS.

STB mai precizează că nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai.

Societatea de Transport Bucureşti a subliniat că va continua dezinfectarea vehiculelor, de două ori pe zi, cu substanţe care distrug virusurile, pe bază de clor şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai.

STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi, să se informeze numai din surse oficiale şi să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

Societatea de Transport Bucureşti aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior şi recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI