Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România: Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt. Nu amânați vaccinarea până după naștere, ar putea fi prea târziu

21 octombrie 2021, 17:43

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România arată, într-un comunicat, că „boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.”

Pe de altă parte, vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul Sars-Cov-2 de peste 5 ori, scade riscul de boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori. De asemenea, vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate Sars-Cov-2 de 11 ori.

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România mai arată că vaccinarea gravidei protejează nou-născutul, deoarece anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

„Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau  masculină, nici prezentă şi nici viitoare, în schimb, boala COVID în schimb poate afecta grav fertilitatea”, dă asigurări Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România.

„Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu va riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână puteți să va protejați, împreună cu bebelușul”, se mai arată în comunicat.

(w500) Mesaj pent

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite