Social-democratul Gabriel Vlase a primit votul Parlamentului pentru a ocupa funcția de director al SIE

4 iulie 2018, 16:20

Votul Parlamentului a fost următorul: 340 de voturi pentru și 31 voturi împotrivă.

Numirea lui Gabriel Vlase la SIE „închide o perioadă de instabilitate pentru această instituție care n-a fost apreciată deloc, nici din partea partenerilor instituționali cu care serviciul și România au relații foarte strânse„, a subliniat președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Sper ca cunoștințele pe care le are, pregătirea pe care o are și, cel mai important din punctul meu de vedere, buna credință pe care sper să o aibă să-l facă să conducă acest serviciu, împreună cu echipa de acolo și cu lucrătorii din Serviciul de Informații Externe, lucrători profesioniști, majoritatea dintre ei neștiuți, care își riscă viețile, unii aproape în fiecare zi și care fac multe lucruri pentru România, să facă ca această instituție să aducă chiar un avantaj serios și avantaje importante pentru România atât din punct de vedere strategic, cât și din punct de vedere economic”, a declarat Dragnea.

Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de preşedintele Klaus Iohannis.

Luni, Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE. S-au înregistrat 5 voturi ‘pentru’ şi unul ‘împotrivă’, al reprezentantului USR. 

Social-democratul Gabriel Vlase a declarat luni că principalul său obiectiv, dacă va fi validat de plenul Parlamentului ca director al Serviciului de Informaţii Externe, va fi armonizarea legislaţiei, aceasta fiind destul de veche în domeniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite