Social-democraţii s-au reunit luni, la Parlament, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Urmează mize mari

10 decembrie 2018, 11:11

UPDATE Partea poate mai colorată a ședinței Comitetului executiv a fost îndemnul dat de social democrați către parlamentarii lor să țină aproape, să tragă la aceeași căruță, după cum le-a spus unul dintre ei, a relatat Andreea Dumitrescu pentru principalul Telejurnal.

Urmează a fi discutate proiecte importante: legea pensiilor, care va ajunge în această săptămână la vot final în Camera Deputaților, dar și Codurile penale, pe care social democrații continuă să le promoveze în Parlament. Ei și-ar dori, dincolo de discuția legată de o ordonanță de urgență, să le treacă și prin Parlament, până la finalul acestei sesiuni.

Liderii social democrați le-au spus parlamentarilor că, dacă există trădători, ar trebui ca aceștia să plece acum, pentru a ști exact pe ce voturi se pot baza.

UPDATE Opoziția nu renunță la demersurile sale de a-i retrage sprijinul lui Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, de asemenea de a-i revoca din funcție pe Florin Iordache și Eugen Nicolicea, cele două cereri privind pe acești doi vicepreședinți au fost depuse astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, dar au fost respinse. Puterea susține că atât timp cât nu se respectă regulamentul, care spune că doar liderul de grup care a propus acești președinți, respectiv, vicepreședinți, poate face cererea de revocare a lor, Opoziția nu are argumente să facă această solicitare. În schimb, Raluca Turcan, liderul de grup al PNL, explica mai devreme că nu vor mai participa la nicio ședință de vot final care este condusă de Liviu Dragnea sau de Florin Iordache, dacă nu este pus pe ordinea de zi a votului final acel vot pe care susțin liberalii că l-au dat în faza de dezbateri pentri revocarea acestora.

În jurul orei 14.00 a început această ședință a Comitetului Execvutiv al PSD, a transmis Andreea Dumitrescu, de la Parlament. Se va vorbi despre mai multe subiecte:

– proiectul de buget care este aproape finalizat de Guvern. Proiectul a mai fost discutat într-o ședință și duminica trecută. Liderul ALDE spunea că își dorește ca anumite proiecte să fie prioritizate, în primul rând cele de infrastructură. Mai sunt și alte probleme – cele legate de finanțele locale, subiect care va fi dezbătut în ședința CEx de astăzi, pentru că se intenționează să se lase în administrarea autorităților locale întregul impozit pe venit, care nu era până acum lăsat în visteriile acestora, însă este de văzut cum vor reuși să echilibreze bugetele localităților mai sărace și cu mai puțini locuitori, care nu reușesc să colecteze foarte multe fonduri din acest impozit pe venit.

– problema majorității social-democraților, după ce PSD și ALDE nu mai dețin majoritatea în Camera Deputaților și sunt zvonuri despre plecarea altor PSD-iști. Ca să contracareze, PSD negociază cu cei din PMP, pentru a-i convinge să li se alăture. Este important nu doar pentru moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o Opoziția, ci și pentru votarea legii pensiilor și a codurilor penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite