Social-democrații își aleg sâmbătă conducerea centrală

7 martie 2018, 21:46

Liviu Dragnea va conduce PSD și după congresul de sâmbătă, alături de un nou președinte executiv și de o garnitură de 16 vicepreședinți, 8 femei și 8 bărbați, împărțiți pe cele 8 regiuni de dezvoltare. Pentru numărul 2 în partid favorită pare să fie premierul Viorica Dăncilă. La vicepreședinți, în unele zone e luptă mare pe posturi.

La București, din partea femeilor va candida, se pare, doar Gabriela Firea, dar printre bărbați sunt mai mulți doritori: primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Florea, dar și senatorul Șerban Nicolae. Ministrul de Interne Carmen Dan va deveni probabil, vicepreședinte, alături de senatorul Șerban Valeca, pentru regiunea Muntenia.

Și Marian Oprișan de la Vrancea ar urma să revină cu o funcție la nivel național alături de deputata Mirela Furtună.

Oltenia îi va avea pe Olguța Vasilescu și Paul Stănescu printre vicepreşedinţi, iar vestul va fi reprezentat de Natalia Intotero și Mihai Fifor.

Regiunea Nord-Est pare să opteze pentru șeful de la Vaslui, Dumitru Buzatu și pe senatoarea Doina Federovici.

În Nord-Vest se va merge, probabil pe mâna șefului de la Maramureș, Gabriel Zetea, iar dacă Doina Pană nu va dori o funcție, se va opta pentru colega ei din Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Pentru regiunea Centru, favoriți sunt deputata Roxana Mînzatu și miniștrii Victor Negrescu și Bogdan Trif. În ultimul moment, Rovana Plumb a renunțat să candideze la funcția de vicepreședinte.

Noul sistem de alegere a vicepreședinților are un contestatar puternic în persoana deputatului Marian Rădulescu.

Marian Neacșu are șanse maxime să rămână secretar general, ca și până acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite