Soarta TAROM, în aer. Compania va încheia al zecelea an consecutiv pe pierdere

4 decembrie 2017, 18:20

Deşi TAROM a trimis un avion special până în Olanda pentru a-i recupera pe cei 120 de pasageri blocaţi în aeroport, şase români au fost uitaţi de companie în Amsterdam. Oamenii s-au întors în ţară abia azi-noapte, cu un alt zbor.

În urma scandalului, directorul TAROM Amsterdam, Laurenţiu Mezei, a fost demis. Surse din cadrul companiei spun că el se afla în vacanţă la Bruxelles, fără să anunțe compania, în timp ce pasagerii aşteptau pe aeroport. Incidentul este doar ultimul pe lista lungă de probleme pe care o are TAROM. Compania ar fi trebuit să decoleze anul acesta pe profit.

Ultimul proiect de buget estimează că va încheia anul cu o gaură de peste 206 milioane de lei. Al zecelea an consecutiv de pierdere pentru TAROM. O companie care a schimbat 7 directori în ultimii doi ani. O conducere preocupată uneori, așa cum a arătat un raport al corpului de control, mai mult de vacanțe de mii de dolari în Mexic pe banii TAROM, decât de înnoirea flotei. Compania ar fi trebuit să cumpere, până la sfârşitul anului, două avioane transoceanice, cu care să efectueze zboruri către Beijing şi New York.

Planurile au rămas, însă, în aer.

La solicitarea TVR, nici TAROM şi nici Ministerul Transporturilor nu au dorit să comenteze situaţia companiei. Există însă și voci care afirmă, neoficial, că imaginea TAROM este subminată intenţionat, pentru ca alte companii să îi ia locul pe piaţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite