Soarta Stadionului Dinamo, incertă. Ministerul de Interne caută soluţii pentru a-l determina pe afaceristul Nicolae Badea să renunţe la el

26 mai 2017, 20:27

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că va încerca să rupă asocierea dintre Clubul Sportiv Dinamo, care deţine întreg complexul sportiv, şi ACS FC Dinamo, societatea care îi aparţine lui Nicoale Badea şi deţine stadionul.

Corpul de Control al Ministerului a demarat mai multe verificări, iar concluziile raportului vor fi trimise autorităţilor competente.

Potrivit ministerului, societatea ACS FC Dinamo datorează Clubului Sportiv Dinamo 4,3 milioane de lei, datorii neachitate şi penalităţi, ca urmare a neplăţii utilităţilor.

Omul de afaceri avea termen până astăzi să dea un răspuns cu privire la modernizarea stadionului. Nu a făcut acest lucrtu. Mai mult, contactat telefonic, acesta ne-a spus că nu comentează pentru că nu a ascultat declarațiile ministrului.

Arena are, în prezent, mai mulţi proprietari. Doar o mică parte mai aparţine statului.

Nicolae Badea a primit, în 2012, pe vremea guvernului Năstase, drept de folosinţă pe termen nelimitat.

Ca stadionul să poate fi reconstruit, Badea ar trebui să renunţe la tot. Lucru pe care fostul şef al lui Dinamo nu vrea să îl facă.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite