Soarta procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, se decide în următoarele zile

15 aprilie 2018, 18:11

Ludovic Orban nu are nicio îndoială că președintele Klaus Iohannis o va lăsa pe Laura Codruța Kovesi să își termine mandatul. În opinia sa, ministrul Justiției nu are niciun temei serios pentru a cere revocarea șefei DNA.

Ludovic Orban, președintele PNL: „E cronica unei decizii care este cunoscută. Noi am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului șef al DNA”.

Raportul lui Tudorel Toader a fost pus la îndoială și de președintele Iohannis, care și-a declarat în repetate rânduri susținerea pentru șefa DNA, cu care spune că nici nu a discutat despre revocare.

Klaus Iohannis, președintele României: „Nici nu cred că este neapărat nevoie să am o discuție personală pe această chestiune, fiindcă solicitarea de revocare a fost făcută de ministrul Justiției, iar documentele sunt anexate la cererea de revocare, la avizul CSM”.

În urmă cu aproape două luni, ministrul Justiției a cerut revocarea șefei DNA într-un rechizitoriu în 20 de puncte. Cea mai gravă acuzație:

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Procurorul șef a contestat însăși Constituția țării, apreciind în mod unilateral asupra necesității incriminării unor fapte care, potrivit deciziei Curții Constituționale, atitudinea apare ca fiind contrară”.

Laura Codruța Kovesi s-a apărat la CSM, care a dat în unanimitate aviz negativ solicitării de revocare.

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA: „Aceste motive invocate sunt nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice, iar unele dintre ele sunt bazate pe susțineri care nu se confirmă cu nimic din realitate”.

Cel mai probabil, încercările de revocare ale șefei DNA nu se vor opri nici dacă președintele Klaus Iohannis refuză cererea lui Tudorel Toader. Atât ministrul Justiției, cât și mai mulți lideri ai coaliției spun că ar putea să reclame la Curtea Constituțională un conflict între instituții, dacă șeful statului nu dă curs revocării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite