Slujba de vis, la stat. Expert în recrutare: Sunt o mulțime de avantaje, cu singura excepție că e sinucidere curată pentru carieră

Locul de muncă visat de români e descris prin stabilitate, confort, lipsa de obiective și, bineînțeles, de un salariu bun. Cei mai mulți români îl și găsesc în companiile de stat. Firmele de recrutare arată că în marile corporații nu se mai face coadă la intrare. Le mai caută doar tinerii care vor cu orice preț să își construiască o carieră.

16 Ianuarie 2018, 21:28 (actualizat 16 Ianuarie 2018, 21:59) |
Tot mai mulți angajați din privat vor să se angajeze în companii de stat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Georgiana a lucrat aproape 20 de ani în sistemul medical privat. Nu mai avea timp de viață personală și era mereu grabită, așa că a decis să facă o schimbare și să se transfere într-un spital de stat.

"În primul rând pentru siguranţa locului de muncă, se respectă legea, fișa postului, contractul de muncă, orele, deci se respectă mai bine decât în mediul privat. (…) Nu mai stau peste program, e alt program mai flexibil", spune Georgiana.

Spusele ei sunt confirmate și de experții în recrutare. Potrivit lor, multe companii private au locuri de muncă vacante pentru că nu vine mai nimeni la interviuri.

Specialiștii avertizează însă că există un revers al medaliei în momentul în care siguranța este cea care primează în alegerea locului de muncă.

"Sunt o mulțime de avantaje care, evident, fac foarte dezirabile job-urile astea de la stat, cu singura excepție că e sinucidere curată pentru carieră", spune George Butunoiu, expert în recrutare.

Este un risc pe care unii tineri nu vor să și-l asume.

Disputa pentru angajați între stat și privat are însa un câștigător, de peste hotare! Sunt multe domenii în care există o adevărată criză a forței de muncă pentru că angajații au ales locurile de muncă bine plătite din străinătate.

Potrivit datelor culese de marile companii de recrutare, la ora actuală sunt peste 4 milioane de tineri care nu lucrează pentru că nu își doresc acest lucru.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI