Slujbă de pomenire pentru Patriarhii Teoctist şi Iustin oficiată la Catedrala Patriarhală

Sunt 13 ani de la trecerea la cele veșnice a Patriarhului Teoctist și o slujbă de pomenire a fost oficiată joi la Catedrala Patriarhală, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. A fost pomenit și Patriarhul Iustin, de la a cărui plecare la Domnul se împlinesc vineri, 31 iulie, 34 de ani, potrivit basilica.ro.

30 Iulie 2020, 16:55 (actualizat 30 Iulie 2020, 18:02) |
Slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist / FOTO: Basilica

Despre Patriarhul Teoctist, Preasfinția Sa Timotei Prahoveanul a spus că a avut 80 de ani de viețuire monahală, iar „cea mai îndelungată perioadă a slujirii lui arhierești a fost în vremea regimului de dictatură comunistă”.

PS Timotei a îndemnat „să ne aducem aminte de umilințele, de încercările, de îndelunga lui răbdare, dar mai ales de bunătatea și de puterea lui de a ierta”.

Ca mitropolit al Moldovei, vrednicul de pomenire patriarh Iustin „a fost nevoit să asiste, fără să poată face ceva, la exodul multor monahi din mănăstiri în urma decretului nedrept 410 din anul 1959”, a amintit PS Timotei Prahoveanul.

„A suferit mult, mai ales în anii de arhipăstorire la București, când a văzut cât de greu poate lucra Biserica în vreme de furtună. De aceea, el a fost denumit un stâlp al Bisericii în vreme de furtună”, a adăugat ierarhul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI