Slujbă de Paște fără restricții la Constanța după doi ani de pandemie și distanțare socială

20 aprilie 2022, 19:20

La Constanța, ceremonialul religios va începe sâmbătă seara, înainte de miezul nopții, când lumina sfântă de Înviere va fi adusă pe mare, la bordul unei ambarcațiuni de către Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie.

Din portul Tomis, Arhiepiscopul Teodosie va porni în procesiune împreună cu mai mulți preoți pe faleza de la Cazino până la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde va avea loc Slujba de Înviere.

La Catedrala din Constanța sunt așteptați la slujba de Înviere peste cinci mii de oameni. Zona va fi monitorizată de jandarmi și polițiști.

Conform tradiției din ultimii ani, Lumina Învierii va fi adusă sâmbătă direct de la Ierusalim și va fi împărțită în toată țara.

Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte va aduce o candelă cu această lumină care provine din Biserica Sfântului Mormânt.

Ea va ajunge la Aeroportul Otopeni în cursul serii în jurul orei 18.00 și va fi preluată de reprezentanții eparhiilor din țară.

Lumina Sfântă este considerată un miracol viu al ortodoxiei, care se produce an de an în timpul Vecerniei Mari din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Grecii marchează începutul postului Paștelui cu o bătaie cu făină