Slujbă de Paște fără restricții la Constanța după doi ani de pandemie și distanțare socială

După doi ani, credincioșii vor putea asista din nou la Sfânta Liturghie săvârșită în aer liber. Ceremonia oficiată de Arhiepiscopul Tomisului și un sobor de preoți va avea loc la la catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar lumina sfânta va veni anul acesta pe mare. La slujba de Înviere sunt așteptați peste cinci mii de credincioși din toată țara.

20 Aprilie 2022, 19:20 Știrile TVR |

La Constanța, ceremonialul religios va începe sâmbătă seara, înainte de miezul nopții, când lumina sfântă de Înviere va fi adusă pe mare, la bordul unei ambarcațiuni de către Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie.

Din portul Tomis, Arhiepiscopul Teodosie va porni în procesiune împreună cu mai mulți preoți pe faleza de la Cazino până la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde va avea loc Slujba de Înviere.

La Catedrala din Constanța sunt așteptați la slujba de Înviere peste cinci mii de oameni. Zona va fi monitorizată de jandarmi și polițiști.

Conform tradiției din ultimii ani, Lumina Învierii va fi adusă sâmbătă direct de la Ierusalim și va fi împărțită în toată țara.

Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte va aduce o candelă cu această lumină care provine din Biserica Sfântului Mormânt.

Ea va ajunge la Aeroportul Otopeni în cursul serii în jurul orei 18.00 și va fi preluată de reprezentanții eparhiilor din țară.

Lumina Sfântă este considerată un miracol viu al ortodoxiei, care se produce an de an în timpul Vecerniei Mari din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI