Slujbă de Crăciun la Betleem, la Biserica Nativității, pe locul unde s-a născut Iisus. Mii de pelerini în Piața Ieslei Sfinte

24 decembrie 2022, 19:34

Orașul Betleem a fost, din nou, plin de pelerini, veniți să asiste la slujba specială de Crăciun, după doi ani de restricții, din cauza pandemiei de Covid. Mulțimi de oameni s-au adunat în Piață Ieslei, chiar în fața Bisericii Nativității, unde Patriarhul latin al Ierusalimului urmă să oficieze sluba dedicata Nașterii Domnului.

Arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul latin al Ierusalimului: ”Într-o lume plină de violenţă, mesajul de Crăciun este un mesaj de pace şi de reconciliere. Sper ca acest Crăciun va aduce înţelepciune oamenilor, în special celor ce au responsabilităţi pentru a ajuta la redresarea situaţiei şi de a nu crea noi diviziuni. Crăciun Fericit”.

Slujba religioasă a fost precedeata de o paradă a mai multor orchestre formate din tineri muzicieni, care a avut loc în Piața Ieslei. De altfel, festivitățile dedicate Nașterii lui Iisus Hristos s-au derulat pe parcursul întregii zile la Betleem, iar locul a fost din nou plin de pelerini veniți din toate colțurile lumii.

”Crăciunul este un moment de speranţă, pentru a sărbători, şi este un moment pentru pace şi bucurie, chiar dacă timpurile sunt dificile în lume, pentru a ne bucură de naşterea lui Hristos”, spune un pelerin din Franţa.

Orașul Betleem se bazează pe turismul religios, și cum în ultimii doi ani pelerinii au lipsit aproape în totalitate, din cauza pandemiei, anul acesta numărul acestora a început să crească.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite