Slujba de Bobotează fără participarea credincioșilor, în Grecia. Preoții sunt revoltați de noile restricții impuse din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus

Biserica Mănăstirii Sfânta Treime din Eghina
Biserica Mănăstirii Sfânta Treime din Eghina
4 ianuarie 2021, 18:05

„Ordonăm tuturor bisericilor să rămână deschise de Bobotează”, a spus episcopul Anthinagoras, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, la televiziunea publică ERT.

Episcopul a mai spus că dispoziţia va fi aplicată chiar dacă Poliţia va interveni pentru a disipa mulţimile de credincioşi.

Potrivit noilor dispoziţii, slujba de Bobotează va putea fi oficiată în Grecia doar în biserici închise, la care vor putea să participe preoţii şi paracliserii, dar în absenţa credincioşilor.

Episcopul Anthinagoras amintește că toate restricţiile impuse de autorităţi pentru perioada Crăciunului au fost respectate.

Măsurile au vizat atunci purtarea obligatorie a măştilor sanitare, respectarea normelor de distanţare socială în timpul slujbelor religioase, dar şi a distanţării fizice: într-un spaţiu de 15 metri pătraţi avea voie să se afle un singur credincios.

Iar de Bobotează, reprezentanţii bisericii au acceptat ca în acest an credincioşii să nu mai sară în apele porturilor elene, aşa cum se întâmplă în mod tradiţional când preoţii aruncă în apă o Cruce Sfântă pentru a sărbători astfel botezul lui Iisus. Sute de oameni săreau în apele porturilor sau ale unor râuri şi lacuri încercând să o recupereze.

Se spune că prima persoană care o ridică din apă va avea şanse mai mari de a beneficia de sănătate şi de bucurie în noul an.

Grecia a înăsprit restricţiile pe 2 ianuarie, anulând relaxările adoptate pentru Crăciun şi Anul Nou, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a început din nou să crească.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex