Slovenia: Carantina pentru persoanele venite din România

Slovenia impune carantină pentru români
Slovenia impune carantină pentru români
31 iulie 2020, 16:12

ACTUALIZARE Precizări MAE: „Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile slovene, cetăţenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul şederii (şi nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locaţie desemnată. Persoanele care nu pot indica o locaţie pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituţionalizată.

Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate în tranzit sau transportatorii.

Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana, la adresa: https://ljubljana.mae.ro/sites/ljubljana.mae.ro/files/exceptii-lista.rosie.pdf.”, se arată în comunicat.

Cu privire la tranzit, autorităţile slovene au precizat că acesta este permis, cu condiţia ca durata acestuia să nu depăşească 12 ore. De asemenea, autorităţile locale pot solicita cetăţenilor români care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinaţie, precum şi scopul deplasării.

Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecţie (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia, se arată în comunicatul MAE.

Plasarea acestor ţări şi regiuni pe ”lista roşie” întocmită de autorităţile slovene a fost decisă în urma unei evaluări privind riscul de transmitere a COVID-19.

Măsura intră în vigoare imediat şi priveşte orice persoană, indiferent de naţionalitate, care soseşte din aceste ţări şi regiuni, cu excepţia călătorilor aflaţi în tranzit.

Regiunile spaniole plasate pe ”lista roşie” slovenă sunt Valencia, Catalonia, Ţara Bascilor, Aragon şi Navarra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite