Slovacia va acţiona la fel ca Uniunea Europeană împotriva solicitărilor Rusiei privind plata gazului în ruble

Gaz petrol combustibil conducte
Gaz petrol combustibil conducte
4 aprilie 2022, 11:08

Slovacia este într-o mare măsură dependentă de livrările de gaz rusesc, iar Moscova a cerut că plăţile să se facă în ruble. Cu toate acestea, Comisia Europeană a anunţat vineri că nicio companie europeană al cărei contract de livrare stipulează plata în euro sau dolari nu trebuie să respecte noua solicitare.

„Într-o astfel de situaţie, unitatea este esenţială. Insistăm pe respectarea condiţiilor din contract şi pe plata în euro”, a scris Heger pe Facebook duminică seară.

Comentariile sale vin după ce ministrul economiei, Richard Sulik, a spus că ţara sa va colabora cu UE, dar că Slovacia nu ar trebui deconectată de la fluxurile de gaz rusesc şi că, dacă va trebui să plătească în ruble, o va face.

„Gazul nu trebuie să se oprească. Dacă există o condiţie de a plăti în ruble, atunci vom plăti în ruble”, a spus el duminică într-o dezbatere televizată, în care a mai declarat că Bratislava va lucra la o abordare comună a UE.

Compania slovacă de gaz SPP a făcut ultima plată pentru gaz în euro. Sulik a spus că următoarea plată este scandentă la 20 mai, ceea ce lasă timp pentru găsirea unei soluţii. Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă