Slovacia, singura țară care își testează întreaga populație. Noi măsuri și carantină parțială în Anglia, Austria și Portugalia. Continuă protestele față de restricții în Spania și Italia

1 noiembrie 2020, 16:35

Austria intră pentru 4 săptămâni într-o așa-numită carantină parțială. Restaurantele, hotelurile, cinematografele și teatrele se închid, iar între 8 seara și 6 dimineața nu se iese din casă. Școlile rămân deschise, precum și magazinele și saloanele de coafură.

Măsuri similare vor afecta și aproape 790% din populația Portugaliei, inclusiv locuitorii marilor orașe Lisabona și Porto. Autoritățile avertizează că este probabil doar începutul.

Și englezii intră într-o lună de restricții în care se vor suspenda toate activitățile cu excepția școlilor și universităților. Guvernul va plăti până în decembrie 80% din salariile celor în somaj tehnic.

Restricțiile sunt tot mai contestate în stradă. Pentrua doua seară consecutiv mii de italieni au demonstrat în marile orașe. Cea mai mare adunare a fost la Roma unde s-au înregistrat și confruntări cu forțele de ordine.

Scene similare au avut loc și în zeci de orașe spaniole inclusiv la Barcelona și Madrid. Forțele de ordine au început să folosească gloanțe oarbe în încercarea de a speria și dispersa protestatarii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite