Sloganul "Trăiască PCR!", dat jos după 54 de ani de pe un bloc din Galaţi

O relicvă a erei comuniste, Sloganul "Trăiască PCR!", a rezistat pe acoperişul unui bloc din Galaţi, în ciuda intemperiilor şi a schimbărilor de regim. Abia acum, la aproape 30 de ani de la căderea comunismului, literele de metal, care au compus lozinca, au fost tăiate bucată cu bucată şi îndepărtate de pe acoperişul imobilului, dar nu la iniţiativa autorităţilor, ci a unor tineri, membri ai comunităţii Curăţăm Galaţiul.

29 Martie 2019, 12:48 (actualizat 29 Martie 2019, 12:51) |
Slogan comunist, dat jos după 54 de ani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

54 de ani a rezistat acest slogan comunist, pe un bloc din Galaţi. Mesajul la modă în acele vremuri, "Trăiască PCR!", a fost montat acolo în 1965. Şi a fost o mândrie pentru locatari. Dar chiar şi după 1989, când era comunista s-a încheiat, nimeni nu s-a deranjat să îl demonteze. Literele de metal au ruginit, iniţialele P şi C au căzut în urma intemperiilor, dar restul mesajului a rezistat.

Cum sloganurile comuniste sunt interzise de lege, membrii comunităţii “Curăţăm Galaţiul” au decis să ia la propriu, problema în mână şi, după ce au obţinut acordul locatarilor, au dezmembrat inscripţia.

Însă sloganurile nu au dispărut cu totul. Gălăţenii se pare că se desprind greu de comunism, iar dovada o reprezintă o lozincă asemănătoare pe care am găsit-o într-o zonă industrializată de la marginea oraşului. În acest caz, lucrurile ar putea fi rezolvate cu o mână de vopsea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI